Wat u moet weten over uw paardendekens en gezondheid van uw paard...

Frisse paardendekens.
Voor het welzijn van uw paard!
Contact opnemen

Tips!


Betrokken!Wij delen uw passie voor paarden. Daarom zien we graag dat uw paard er mooi verzorgd en gezond bij staat.

Met onze regionaal én landelijk bekende Paardendekenwasserij leveren wij heel graag een bijdrage aan uw prachtige hobby of werk in de paardensport.

Wij informeren u graag over de hygiëne en het enorme belang van paardendekens voor het welzijn van uw paard!

Bel ons gerust voor een oriënterend gesprek, stuur een mail vanaf de contactpagina of stuur me een bericht via Facebook.

Ook op Social Medi

Onze Facebookpagina
Laat minstens eenmaal per jaar de deken wassen, de beste tijd is onmiddellijk na het winterseizoen, zodat mest en urine niet te veel in de stof trekken. Dit verlengt de levensduur van je paardendeken.
Dekens absorberen zweet, vuil, mest en urine. Een voedingsbodem voor bacteriën en daarom slecht voor je paard/pony. Wassen van een paardendeken is noodzakelijk!
Niet wassen van de deken zal leiden tot uitdrogen van het dekenmateriaal. Daardoor zal de deken sneller scheuren en verliest het zijn waterafstotend vermogen. Daarom drogen wij altijd alle dekens aan de lucht!
Het is noodzakelijk om een regendeken één maal per jaar waterafstotend te maken. De waterafstotende laag slijt en wordt na verloop van tijd steeds dunner.
Wil je graag een ziek paard? Leg dan een vieze deken die de hele zomer opgeborgen is geweest vol bacteriën en schimmels terug op je paard.
Virusinfecties en natte hoest komen regelmatig voor, stem de dikte van de deken af op de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt je paard te nat van het zweet. Dus geef je paard de juiste bescherming.
Gespen, riemen, sluitingen mogen niet loshangen of scherpe delen bevatten, je paard kan zich aan scherpe delen bezeren, erin verstrikken of vallen, laat het meteen even maken als je ziet dat er iets stuk is gegaan.

Op zoek naar een origineel cadeau?

Ben je voor een paardenliefhebber op zoek naar een origineel cadeau? Denk dan eens aan onze Cadeau-cheque! Hiermee kan je vriend of vriendin GRATIS een deken laten wassen zodat zijn of haar lieveling er weer tiptop verzorgd en warm bijstaat!
WYSIWYG Web Builder